Beküldő: Nándi |

Vadgázolás

A nyár derekától az ősz derekáig óvatosabban kell vezetni erdők és mezők mentén, mert augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka. Szeptemberben pedig a szarvasok násza kezdődik.

Mit tegyünk, ha elütöttünk egy állatot?

A vaddal történő ütközés közlekedési balesetnek számít, azaz mindenképpen ki kell hívni a rendőrséget, illetve értesíteni kell a helyileg illetékes vadásztársaságot.

Fontos tudni, hogy a vadállomány az állam, illetve a vadásztársaság tulajdona, annak eltulajdonítása lopásnak minősül. Ha a vad nem pusztult el a balesetben és elhagyta a helyszínt, akkor készítsünk fényképeket a nyomokról és kérjük ezt az eljáró rendőrtől is. A gépjármű vezetője, illetve a vad mozgásáért felelős illetékes vadásztársaság is minden tőle megkövetelhetőt megtett a baleset elkerülésének érdekében s így egyikük sem vonható felelősségre!

Mindkét fél saját maga viseli a balesetben sérült javakban okozott károkat.

A vadásztársaság a vadállományban esett kárt, a gépjárművezetője pedig a gépjárműben keletkezett kárt.

Vadgázolás Pátkán, Fejér megyében

Ne feledje! Ha bajba kerül Hívjon az év bármely napján és percében 0-24 azonnal indulok.

Mikor fizet a biztosító?

Vadütközés esetén a gépjárműben esett kárt a biztosító akkor téríti meg, ha a gépjármű rendelkezett casco-biztosítással. Emellett az utóbbi években egyre több biztosítónál elérhető a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé, kiegészítő biztosításként köthető, úgynevezett vadkár-kiegészítő biztosítás is, amely megoldást jelent ilyen esetekben.

Illetve Fontos!

A helyszínelő rendőr segítségével értesítsük a vadásztársaság illetékesét és ragaszkodjunk hozzá, hogy jöjjön a helyszínre és egyrészt szállítsa el a vadat, másrészt kérjünk tőle tájékoztatást a vadásztársaság címéről és a vadásztársaság esetleges felelősségbiztosítójáról.

Ha a vadásztársaság rendelkezik felelősségbiztosítással, akkor azzal a biztosítóval rögzíttessük gépkocsink sérüléseit.

Ennek hiányában a saját felelősségbiztosítónknál kérjünk úgynevezett „szívességi kárfelvételt”, mert például, ha az autópálya, vagy autóút vadvédő kerítése nem elég magas, vagy hiányos (ezt is rögzíttessük a rendőrrel és mi magunk is fotózzuk le), akkor a közút kezelője a felelős.

Hirdetni, beszélni róla, fantáziálni, nagyot mondani lehet, de valójában pikk-pakk megoldom bármilyen problémáját.

Bajban van? Hívjon és segítek! Országosan hazaviszem!

Hívjon most: +36703705382

Nemzetközi autómentés és autószállítás MEGFIZETHETŐ áron, rejtett költségek nélkül!

Megtalálható vagyok a Google térképen is.