Beküldő: Nándi | 2023. 06. 05., h – 18:57

Félretankolás - avagy rossz üzemanyag tankolása.

Félretankolás - Székesfehérváron és környékén.

Ne lője fejbe magát, mert félre tankolt, inkább hívjon engem!

Hirdetni, beszélni róla, fantáziálni, nagyot mondani lehet, de valójában pikk-pakk megoldom bármilyen problémáját.

Bajban van? Hívjon és segítek! Országosan hazaviszem!

Hívjon most: +36703705382

Nemzetközi autómentés és autószállítás MEGFIZETHETŐ áron, rejtett költségek nélkül!

Üzemanyag leszívás a tankból.

Az úgynevezett félretankolás sokkal ritkább esetekben fordul elő, mint egy baleset, vagy lerobbanás esetleg műszaki hiba.

Pár dolgot említsünk csak meg!

A gépjármű motorja a tankolást követően semmiféleképpen ne szenvedjen károsodást lehetőleg még a gyújtás kapcsolót se fordítsuk el, mert a mai autókba úgynevezett előtoló szivattyú van ami arról gondoskodik, hogy a tankból a motorig elérjen az üzemanyagunk. 

Félretankolás fajtái:

A jobbik eset!!

Még időben 1-2-3 liter tankolása után vesszük észre, hogy félretankolás történt. Ez esetben még jó eséllyel az autómentő segítsége nélkül is orvosolható a probléma. Ugyanis szakértők szerint a megfelelő üzemanyaggal való teljes feltöltés esetén elenyésző lesz a rossz anyag aránya a gépjármű üzemanyag tankjában, mivel egy átlagos tank 50-60literes így 5%-os arányban való félretankolás még nem fogja károsítani a gépjárművünk motorjának befecskendező rendszerét. Legalábbis a szakértők ezt mondják, természetesen félretankolás esetén autómentésben bármikor hívhatóak vagyunk!

Félretankolás - Rosszabbik eset, mikor már fizettünk és akkor vettük észre a nem megfelelő üzemanyag tankolását.

Ebben az esetben NEM szabad beindítani a gépjárművet, nehogy bármilyen hiba keletkezzen. Ilyen esetben az autómentő hívása a legcélszerűbb, a komolyabb bajok elkerülése végett. Ha a félretankolás menet közbe derül ki, a kocsi rángat, megáll, abban az esetben az autómentő hívása a megoldás.

Akár már 30 percen belül a helyszínre érkezek a sofőr megsegítésére, de természetesen országszerte segítséget nyújtok a bajbajutottaknak. Ha a kutas tankolt félre! Abban az esetben, ha a kút kezelője intézte a tankolást és az ő hibájából adódóan történt a félretankolás, akkor ezt azonnal jelezni kell egyrészt a kút üzemeltetője felé. Általában egy közös megállapodás keretein belül, akár a teljes autószállítás, valamint a szerviz számláját is állhatják.

Ugye ezt minden kút üzemeltetője máshogy kezeli, de a hibát azonnal jelezni kell és a kocsit el se szabad onnan mozdítani, ha fizetés előtt vagy egyből után derül ki a probléma! 

Félretankolás: Ha a kutas tankolt félre!

Abban az esetben, ha a kút kezelője intézte a tankolást és az ő hibájából adódóan történt a félretankolás, akkor ezt azonnal jelezni kell egyrészt a kút üzemeltetője felé. Általában egy közös megállapodás keretein belül, akár a teljes autószállítás, valamint a szerviz számláját is állhatják. Ugye ezt minden kút üzemeltetője máshogy kezeli, de a hibát azonnal jelezni kell és a kocsit el se szabad onnan mozdítani, ha fizetés előtt vagy egyből után derül ki a probléma!

Félretankolás esetén a tapasztalatok:

Itt ketté kell választani a benzin és a diesel üzemű gépjárműveket! Benzines kocsiknál a töltőnyílás általában szűkebb, így a gázolaj töltőcsöve általában nem is passzol bele. Ha mégis gázolaj kerül a kocsiba, ami „nehezebb farsúlyú” a benzinnél, ezért tankoláskor a dízel üzemanyag a tartály aljáról kiszorítja a benzint, így a hiba viszonylag hamar jelentkezhet.

Előbb csak kihagy a motor, majd ez gyorsan rángatásba megy át és a motor leállását eredményezi. Ilyenkor általában nem jelentkezik nagyobb gond, a szűrők és a rendszer kimosását követően újra működni fog jó eséllyel a gépkocsink motorja.

A jelenséget ahhoz lehet legjobban hasonlítani, mint amikor kifogyóban van a benzin. Előbb csak kihagy a motor, majd ez gyorsan rángatásba megy át és a motor leállását eredményezi. Ilyenkor általában nem jelentkezik nagyobb gond, a szűrők és a rendszer kimosását követően újra működni fog jó eséllyel a gépkocsink motorja. Diesel üzemű kocsi benzinnel való tankolása esetén tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a teljes üzemanyagrendszert érinti a probléma. A tankból és persze a kisnyomású rész csöveiből, egyéb alkatrészeiből el kell távolítani a benzint!

Ilyenkor javasolt a tankot is levenni és teljesen benzin mentesítés a rendszert.

A nagynyomású részben majdnem minden alkatrész cserét igényel. A tönkrement nagynyomású pumpa nyilvánvalóan cserés. A szivattyútól a nyomócsőig tartó cső, a közös nyomócső, majd a porlasztócsúcsokhoz tartó csövek mind legalább egy alapos tisztítást igényelnek. Természetesen biztosat itt se lehet mondani, mivel a diesel autók működési elve más, mint egy benzinesé.

Félretankolás egyik esete és a megoldása: Találkoztam olyannal is, hogy egy kisteherautóból való benzin leeresztése, lelégtelenítése után és egy teli tank gázolajjal való feltöltése minden problémát megoldott!

Amennyiben bármelyik probléma is áll fent a félretankolásnak, az ország egész területén segítséget nyújtok autómentő szolgáltatásommal.

Félretankolás javítása:

Amennyiben nincs állandó/bejáratott szerelője, tudok segíteni ebben az esetben is.

Autómentés benzinkútról vagy az ország egész területén félretankolás esetén vagy bármilyen más műszaki hiba van, állok kedves ügyfeleim rendelkezésére.

Gyorsan és szakszerűen.

Hívjon bizalommal azonnal indulok is Önért!

Megtalálható vagyok a Google térképen is.