Ha az elektromos autó simán csak lemerült és nem szenvedett semmilyen balesetet, abban az esetben jóval gyorsabb az autó mentése.

 Az autómentő hívását követően fel fogok tenni pár alap kérdést, a tartózkodási helyen kívül. Itt olyanokra kell gondolni, mint például, hogy pontosan milyen autóról van szó!

Emellett fontos tudnivaló, hogy az elektromos autókat nem szabad kötéllel vontatni, ugyanis szakértők szerint, a váltó üres állása esetén se mindig kapcsol le minden kereket az elektromotorról, így ha azt húzva vontatják csak kárt okozhatnak az autóban.

Elektromos autó vontatása: "Az elektromos járműveket alapvetően platón kell szállítani, és soha nem szabad a hagyományos módon vontatni őket úgy, hogy mind a négy kereke az úton van. Ugyanis ilyenkor elkezdenek energiát visszatermelni az akkumulátorba." Elektromos autó vontatása károsodás nélkül.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a blokkolt kerék alá úgynevezett speciális Dolly kocsit rakunk és így akadálymentesen tudjuk menteni a bajbajutott autót.