Beküldő: Nándi | 2023. 06. 05., h – 21:23

8 dolog amit megtehetsz télen az autódért.

Különösen nagy figyelmet igényel a téli autóvezetés. 

8 dolgot összeírtam, amire érdemes figyelni.

Most megmutatom, azt a 8 dolgot amit a fagy beköszöntése előtt érdemes ellenőrizni, átnézni és lecserélni.

1. Nyári szélvédő mosót lecserélni téli ablakmosó folyadékra

2. Hűtőfolyadék fagypontjának ellenőrzése (amit benzinkúton is meg tudnak nézni) legalább -20° de -30°-nál nem érdemesebb töményebbre keverni mert a gumialkatrészeknek nem tesz jót.

3. Ajtókéderek Akár a patikákban is kapható közönséges glicerinnel vagy speciális ápolószerrel.

Ezeknek köszönhetően kevésbé fog töredezni, másrészt pedig a vizet is gyorsabban, jobban lepergetve a tömítések kemény fagyban sem fognak összefagyni.

4. Akkumulátor ellenőrzése Ha már sikerült bejutnunk az autóba, még mindig nem olyan biztos, hogy az el is fog indulni. Minden akkumulátor a hőmérséklet csökkenésével mínusz fokokban drasztikusan csökken a teljesítőképessége. Így mindig az első hideg napokon szokott kiderülni, hogy az akkumulátorunk már megérett a cserére.

5. Fényszórók, Lámpák Rövidebb nappalok miatt különösen fontos, hogy világítson az összes. Ha szükségesnek látjuk, ellenőriztessük a fényszórók beállítását és ha vakotás a búrája akkor políroztassuk fel.

6. Pollenszűrő Egyrészt hasznos mert általa kevesebb por jut az utasfülkébe, ugyanakkor el is tömődhet és blokkolja a szellőzést. Az utóbbi nem tud jól működni, akkor télen nem csak a fűtés, de a párátlanítás sem lesz megfelelő így nem fogunk megfelelően kilátni az ablakokon.

7. Óvatosság, türelem télen Elengedhetetlen része a téli autózásnak. Vegyük számításba, hogy indulás előtt legyen időnk teljes letakarítani az autót, akár a hótól, akár az ablakokat a jégtől. Ugyanis elengedhetetlen, hogy kilássunk az autóból. Ezek alatt érdemes a motort járatni majd óvatosan útnak indulni.

8. Téli gumi használata A nyári gumiabroncs felkeményedik Olyannyira, hogy fagypont közelébe a tapadása megszűnik. Száraz és vizes úton is rövidebb fékutat ad a téli abroncs a csere idejét azért kötik a 7° fokhoz az abroncsgyártók, mert hajnali órákban könnyen adódhatnak lefagyások.

Kisodródott a lefagyott csúszós kanyarba!?

8 dolog amit megtehetsz télen az autódért.

Az új évvel beköszöntött a csúszós fagyos tél, ami ökológiai szempontból számtalan előnnyel jár. Viszont a közlekedés világát erősen megnehezíti.

Hazánkban èvek óta nem túl jellemző a túl sok csapadék, így a hófúvások miatt elzárt utaktól sem kell túlzottan tartani. Sűrűbben van baj a hajnali órákban lecsapódott párától amely könnyen képez jeges, csúszós útburkolatot. A téli autómentések többnyire a csúszós utakon való kicsúszásokból, megpördülésekből adódnak.

Az, hogy mi vezet általában az autómentéshez? Országunkban nem kötelező a téli gumi, ezért sokan nem az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelő gumi abroncsot használják, vagy nem időbe cserélik le. A nyári gumik mintázata nem túl latyak barát és alacsony hőmérsékleten a tapadása sem a legmegfelelőbb. A csúszós úton akár életveszélyesnek is nevezhetjük!

Ha autómentésre szorul, fontos, hogy megbízható autómentőst válasszon.

Elhanyagolhatatlan, hogy tapasztalt szakemberekkel dolgoztassunk az esetleges további károk elkerülése érdekébe.

Ha kicsúszott, kisodródott, vagy csak árokba is csúszott vagy egyéb más okból autómentésre szorul, hívjon minket bizalommal!

Hirdetni, beszélni róla, fantáziálni, nagyot mondani lehet, de valójában pikk-pakk megoldom bármilyen problémáját.

Bajban van? Hívjon és segítek! Országosan hazaviszem!

Hívjon most: +36703705382

Nemzetközi autómentés és autószállítás MEGFIZETHETŐ áron, rejtett költségek nélkül!

Megtalálható vagyok a Google térképen is.